driftsdugnad

Hjelp oss å hjelpe dere

itslearning følger situasjonen rundt koronavirus nøye, og er klar over at de fleste av våre brukere får en helt annen skolehverdag hvor læringsplattformen itslearning kan være til hjelp.

 

Vi har for tiden ekstremt stor trafikk disse ukene ettersom skolene må gå over til fjernundervisning, og den største utfordringen er at svært mange er pålogget itslearning samtidig. For å minimere forstyrrelser øker vi kapasiteten vår og har gjort flere ytelsesforbedringer. itslearning kan allikevel trenge deres hjelp en stund til for å sikre at alle brukere av itslearning får den tjenesten de trenger.  

Slik kan dere hjelpe: 


Lærere

Forskyve undervisningstimene og distribuere gjøremål fordelt gjennom skoledagen for å forhindre en sterk økning i bruken midt på dagen (vi har flest brukere inne ca. kl. 12.00). Dette kan dere gjøre:   


  • Unngå å ha alle brukere pålogget samtidig og/eller starte oppgaver på samme tid.
  • Ha innleveringsfristen utenfor skoletiden, f.eks. kl. 21.00  
  • Vurder å dele deres brukere inn i grupper som skal logge seg inn på ulike tider gjennom den kommende uken.  


Administratorer av itslearning:

Reduser administrative oppgaver i plattformen til et minimum, spesielt gjennom kjernetider (starten av skoledagen) og følg disse rådene: 

  • Unngå å jobbe med policies (legge til, slette, redigere) 
  • Unngå endringer av profiler, spesielt lærer- og elevprofiler. 
  • Ikke slett hierarkier. 


I tillegg til dette kan det være at vi velger å stoppe «importer» og andre funksjoner ved høy bruk i kjernetider. Dere kan alltid sjekke vår statusside for siste nytt og oppdateringer: 
https://status.itslearning.com 

 

Vi beklager ulempene dette vil medføre for dere. Vi setter pris på deres videre støtte!