FAQ-COVID 19

Ofte stilte spørsmål

.

Q.      Vil itslearning klare å holde tjenesten oppe med så mange brukere?


itslearning sine driftsteam har gjort grundige forberedelser i forrige uke for å klargjøre så godt de kunne. Vi opplever nå et enormt trykk på våre servere. Dette vil i noen tilfeller føre til at itslearning vil oppleves tregere en normalt og at siden tar lang tid å laste. Vi jobber kontinuerlig med å justere kapasiteten men ber om forståelse at noen av tjenestene tar tid.


Q.      Må jeg bruke planleggeren for å lage undervisningsopplegg?


Nei det trenger du ikke. Planleggeren er riktignok det kraftigste verktøyet for å lage en god struktur for elevene, men du kan gjøre det på mange andre måter.


  1. Du kan lage en læringssti. Da bruker du verktøyet "Læringssti" og setter sammen ressursene i den rekkefølgen du vil elevene skal gjennomføre aktivitetene. På denne måten jobber elevene strukturert og de vet hele tiden hvor langt de er kommet. Stopper de opp vil læringstien neste gang starte der de forlot den sist. Du kan lage læringsstier som elevene skal jobbe med alt fra en time til en uke.
  2. Det er også mulig å legge ressursene direkte i kalenderen. Da må du opprette timeplanen først og deretter legge til de ressursene og oppgavene som du vil eleven skal gjøre på de ulike dagene. Dette er kan være nyttig når du vil tydeligjøre for elevene når de skal gjøre de ulike aktivitetene.


Q.      Kan jeg hjelpe andre lærere i denne uvanlige situasjonen?


JA, du kan bidra til at andre lærere får det lettere å gjennomføre undervisningen. Det gjør du ved å dele ditt eget innhold i biblioteket. 

- Trykk på de tre små prikkene i høyre hjørnet når du står på en ressurs du vil dele.

- Velg så "Legg til i Bibliotek"

- Fyll ut beskrivelse og de andre feltene.


Takk!  Du er med å gjøre andre lærere god!


Q.      Har itslearning et verktøy for videosamtaler?


Itslearning har ikke et egnet verktøy for videosamtaler. I forbindelse med den prekære situasjoen har vår partner Meetcon mulighet til å gi tilgang til konferanseverktøyet ZOOM gratis. Dette verktøyet er godt integrert i itslearning slik at du kan fro eksempel legge inn en videosamtale i planleggeren og lignende.


For å få etablert denne tjenesten sender du en e-post til Bjarte.berntsen@itslearning.com 


Q.      Er itslearning integrert med Office 365 eller G Suite?


Ja, itslearning er heldigvis veldig godt integrert med disse tjenestene. Vi har laget gode forklaringer på hvordan du kan bruke disse sammen med itslearning.

 

Video om itslearning og Office 365 finner du HER. Bruker du G Suite kan du se hvordan det gjøres HER.